I humør til hip-hop?

Det blir mørkt ute tidlig, og det betyr mange kvelder inne foran tv.

En musikk sjanger som har gjort sitt inntog i filmens verden er hip-hop, gjennom dansefilmer som for eksempel Honey med Jessica Alba og Step it up hvor Channing Tatum møtte sin kone Jenna Dewan Tatum.

Hip-hop kulturen handler om så mye, men mest av alt den amerikanske drømmen. Den handler om å karre seg opp fra fattigdom til en rik og god tilværelse som gir et godt liv. Det handler om sosial urettferdighet og det å stå opp imot autoriteter og makt. Det er på mange måter vår tids punkere, de musikerne som har et budskap og som taler for massene.

Film2Home har masse spennende filmer som på en eller annen måte relaters til hip-hop. Så er rebellen i deg klar for en spennende filmkveld, så har du mange muligheter her. Vi gir deg et par alternativer.

B-girl

Filmen B-girl fra 2009 fokuserer på en jentes kamp for å bli godkjent som likeverdig breaker i et hip-hop miljø. Hun blir utsatt for et brutalt angrep og dette er jo et godt utgangspunkt for en film om en underdog. Vi vet jo alle at dette er en godt likt sjanger.

NAS – Time is Illmatic

Det er 20 år siden Nas sitt album Illmatic kom ut, og dette er blitt et av de mest innflytelsesrike hip-hop album. I denne dokumentaren tar regissør One9 med bak kulissene i Nas sitt liv, og du får bli kjent med røttene hans som inspirerte dette flotte hip-hop albumet.

Queensboro bridge

Wild style

Har du lyst til å bli bedre kjent med bakgrunnen til hip-hop? Da er dette en film som bør passe deg utmerket. Filmen er riktignok fra 1983, men det betyr at du får et innblikk i kulturen rett før den fikk sin storhetstid. I ene hovedrollen finner du Lee Quinones som er en legendarisk grafittikunstner fra New York. Du får se bilder fra New Yorks spennende undergrunn som har vært grobunn for mer enn en subkultur. Du får også en godbit med hip-hopens gudfar Grandmaster Flash men han scratch-mikser slik de gjorde lenge før cd-spillerne kom.

12 O’CLOCK BOYS

Pug er en ung gutt fra Westside i Baltimore. Han er helt besatt av motorsykler og er med i en motorsykkelgjeng som virkelig tar fart i Baltimores gater. Dette er en dokumentar laget av Lofty Nathan og den har høstet gode kritikker på for eksempel SXSW og Hot Docs Film Festivals. Du blir kjent med en ung gutt og hans drømmer, samtidig som du også får et innblikk i en interessant subkultur i Baltimore.

Mafia

Er du mer interessert i organisert kriminalitet, og den spennende tidsperioden som 70-tallet faktisk var? Da er Mafia et godt alternativ for deg. Filmen handler om mafiabossen Renzo som sørger for at byen jevnlig opplever et blodbad. Du møter også Detective Womack som ikke har tenkt å gi seg før han har fått Renzo bak murene. Koste hva det koste vil for Detective Womack.