Hiphop til Øyafestivalen

Kanye West og Jay-ZEr du en av de som liker hiphop og har tenkt deg til Oslo i sommer?

Da må du bare få med deg Øyafestivalen i August. Årets festival arrangeres mellom 11 og 15 august. Den er faktisk også nominert til tre europeiske priser for Beste program, Artistenes favorittfestival og den grønneste festival.

Deler av programmet er allerede sluppet og det er mange spennende artister som er klare for årets festival. Er du en av de som setter pris på hiphop, vil du også sette stor pris på deler av festivalens program.

Flying Lotus

Den 13 august kan du oppleve Flying Lotus på scenen under Øyafestivalen. Han regnes som et av de mer spennende navn i amerikansk musikk med et uvanlig utgangspunkt i både Jazz og hiphop. Hans siste utgivelse er You’re Dead!, et album som sørget for at han fremdeles holdt statusen som et av de mest spennende navn i amerikansk musikk. Hans tidligere utgivelser er Reset EP, Until the quiet comes. Steven Ellison som er Flying Lotus sitt faktiske navn, driver også som rapper under navnet Captain Murphy.

Run the Jewels

Denne gruppa er samarbeidsprosjektet til El-P og Killer Mike. Som duo har de imponert både norske og amerikanske medier med sin rapmusikk. Det kanadiske bladet Exclaim! Sier at den siste plata Run the Jewels 2 er full av både meninger og moro. Med andre ord sies dette albumet å virkelig være stort på hiphop himmelen i år. Nettopp derfor er det ekstra spennende at de tar turen til Øya slik at så mange som mulig får sjansen til å se dem.

Praktisk om festivalen

I 2014 flyttet Øyafestivalen til Tøyenparken, i området som strekker seg fa Tøyenbadet, gjennom Tøyenparken, over Finnmarkgata og ned mot botanisk hage. Under festivalen åpner parken 13.00 med unntak av lørdag, da dørene åpner kl 12.00. Dørene stenges etter siste konsert, så omtrent kl 23.00 tømmes festivalområdet.

Festivalområdet er lett tilgjengelig både til fots og med byens kollektivtrafikk. Sykler du, har festivalen også et eget tilbud på parkering for sykler. Det finnes ingen parkering for biler, så festivalen oppfordrer alle til å benytte seg av andre transportmidler.

Forberedelse til festivalen

Når du skal på festival er det viktig å forberede seg godt i forkant. Er du tilreisende er det viktig å bestille hotell god tid i forveien om du ønsker hotell i gåavstand til Tøyenparken. En side som er verdt å sjekke for gode tilbud på hotel er http://www.hotelioslo.com.

Det er også viktig å ta høyde for været når du skal på festival. Sjekk værmeldingen for å finne ut om du bør ta med deg regntøy eller bikini. Det betyr jo litt for opplevelsen av festivalen, om du er kledd for anledningen. Det er tross alt litt kjipt å ende opp med å tilbringe hele festivalen på rommet med nesespray og hostesaft.

Følg med på Øya sine sider, hvor du finner alt du trenger av informasjon om Øyas artister. Denne listen vil bli oppdatert med nye artister og konserter jevnlig.