De største rapperne gjennom tidene

Det finnes en rekke store rappere som har gjort mye for musikken opp gjennom tidene, og som absolutt fortjener en plass i historiebøkene. Rappen oppsto i New York, og da spesielt bydelen Bronx, på 1970-tallet. Opp gjennom tidene har flere store artister gjort seg bemerket og toppet hitlistene i flere år. En rapper er ikke bare en person som synger på en karakteristisk måte – det handler om hele stilen. Man må være en rapper – fra innerst i hjertet til klesstil og attityde.

rappere

Noen av de største rapperne gjennom tidene som har festet seg i hjertet vårt er:

  • Både den generasjonen som nå har nådd voksen alder og den som er på vei ut av puberteten, har et godt forhold til denne store rapartisten. Han er sannsynligvis den som har solgt mest plater.
  • Hans låter vil bli husket i «evig tid». Han har en unik teknikk og en twist på stilen sin som er helt uforglemmelig.
  • Jay Z. Han må bare nevnes – og han fortjener å være på topplisten over verdens beste rapartister.
  • En kul sammensetning av to ulike artister gjør at dette er gruppen som skiller seg ut, på en positiv måte.
  • 50 Cent. Anses å være en av rapmusikkens mest innflytelsesrike artister og en av popverdenens største stjerner.
  • Azealia Banks. Selv om det er menn som dominerer denne sjangeren, så finnes det flere gode kvinnelige rappere. Azealia er en av dem!
  • Dette er også et navn å merke seg som en av jentene i rapmiljøet.

Rapkulturen har oppfostret mange sangstjerner. Noen store og uforglemmelige, og noen døgnfluer. Vi tar med oss de viktigste og forteller våre barnebarn om dem. Selv om denne musikken kan være både røff og brutal, så har den uten tvil vært viktig for mange mennesker. Hvem som kom med den aller første raplåta, er det mange som er uenige om. Mest sannsynlig oppsto denne trenden på fester, nattklubber og i DJ-miljøet lenge før den første platen kom. De artistene som virkelig slo gjennom, kom ofte fra fattige familier, og historiene de rapper om, vitner gjerne om både vold, fattigdom og vonde barndomsminner.